Fantastisch Stars of the South event!

13 mei 2024

Afgelopen weekend vond in sporthal Die Heygrave in Vlijmen hét basketball event van Zuid Nederland plaats: Stars of the South, georganiseerd door Basketball Nederland in samenwerking met Vlijmscherp SVH. Dit tweedaagse evenement bestond uit toernooien voor de jeugd in de ochtend en beslissingswedstrijden voor het kampioenschap in de middag.

Peanuts toernooi

In de vroege zaterdagochtend kwamen ongeveer 75 basketballertjes onder de 10 jaar naar de sporthal voor het peanuts toernooi. Ze speelden onderling wedstrijden, toonden hun skills op het Race 4 Fun parcours en leefden zich uit op de stormbaan.

U12-toernooi

Zondagochtend was het de beurt aan de iets oudere kinderen. Zij speelden onderling partijtjes en ondanks het vroege tijdstip werd er fanatiek gebasketbald. Na het douchen stond er in de kantine voor elk team - geheel volgens traditie - een heerlijke vlaai klaar.

Recreanten toernooi

Zaterdagavond namen de recreanten van Vlijmscherp SVH, Achilles ‘71 uit Nuenen, BV Schijndel en Tenderfeet en Heeswijk-Dinther het tegen elkaar op tijdens het recreantentoernooi. Met consumptiebonnen als inzet lieten deze teams zien dat ze - ondanks een wat hogere leeftijd - nog steeds uitstekende basketballers zijn.

Beslissingswedstrijden

Teams die in de reguliere competitie eindigen met een gelijk aantal punten bepalen in een rechtstreeks duel wie zich tot kampioen mag kronen. Maar liefst acht van deze beslissingswedstrijden werden het afgelopen weekend gespeeld in Die Heygrave in Vlijmen.

Vlijmscherp U10-1 won in een zinderende wedstrijd van High Five Tilburg met 43-34. Op het veld ernaast speelden BC Virtus U10-1 uit Werkendam en E.L.B.C. U10-1 uit Etten-Leur ook een spannende wedstrijd die pas in de laatste twee perioden beslist werd: 40-32. In de avond namen de Heren van Barons Breda het op tegen BV Souburg. Souburg leidde bij rust met 15 punten, maar Barons knokte zich knap terug waardoor de wedstrijd pas in de laatste seconden beslist werd: 66-64 in het voordeel van Souburg.

Zondag werden de overige vijf wedstrijden gespeeld. WBB Giants U12-2 uit Bergen op Zoom won in een kraker van Simple Dribble U12-1 uit Steenbergen: 39-37. Yellow Sox U14-1 uit Bakel versloeg Akros uit Boxmeer met 45-40. Biks Shots U18-1 uit Hilvarenbeek won met grote cijfers van Agathos uit Raamsdonksveer en Black Eagles uit Rosmalen ging met twee bekers aan de haal: de meiden van U14 wonnen met 69-32 van Gennep Cougars en Heren 3 won met 76-56 van TSBV Pendragon uit Tilburg.

Fantastisch basketball weekend

Jeugd die met veel plezier aan het basketballen zijn, teams die op het scherpst van de snede strijden om het kampioenschap en heel veel uitbundige toeschouwers maakten van dit weekend een top evenement waar we met veel plezier op terugkijken. Veel dank aan de deelnemende verenigingen, Basketball Nederland en alle vrijwilligers die dit weekend geholpen hebben. Deze editie gemist? We zien je graag volgend jaar!