Historie

SVH basketball is opgericht in 1965 door Rinus de Jong en was één van de eerste basketbalverenigingen in Rayon Zuid. De eerste jaren werd gebasketbald in een te kleine gymzaal aan de Herptsestraat in Heusden. Enkele jaren later verhuisde de club naar de Kubus in Oudheusden. Daar begon SVH Basketball gestaag te groeien tot een van de grotere clubs in Brabant. Sportieve successen bleven niet uit en de club bracht veel talenten voort. Ook werd er gespeeld tegen de rivaal van een dorp verderop: BC Vlijmscherp.

BC Vlijmscherp is officieel opgericht in 1980. Jaren daarvoor werd er door de hangjeugd al basketbal gespeeld op het parkeerterrein van de Hoge Heide. Toen er meer en meer belangstellende kwamen, werd besloten een vereniging op te richten. En met succes. Het tweede jaar groeide de club naar 50 leden en werd het tijd om competitie te gaan spelen. De eerste jaren werd er gespeeld in de gymzaal van Het Kompas in Nieuwkuijk. Daarna werd ook een tijdje in sporthal de Hoge Heide gebald. In 1986 werd sporthal Die Heygrave geopend. Nu had Vlijmscherp eindelijk te faciliteiten om uit te groeien naar een club van formaat. In de jaren die volgden werden een fiks aantal kampioenschappen gevierd.

Rond 2006 kampten zowel SVH als Vlijmscherp met een sterke terugloop van leden. Voorzichtig zochten de rivalen toenadering tot elkaar om samen één sterke basketbal vereniging te vormen. In 2007 was de fusie een feit. En zo werden oude rivalen nieuwe teammaten.

Sinds 2007 is er hard aan de weg getimmerd. Inmiddels hebben we competitie spelende teams in alle leeftijdsklassen, twee meisjesteams, vier recreantenteams en een G-team. Dankzij een gedegen technisch beleid worden er regelmatig sportieve successen geboekt. Maar bovenal zijn we een club waar jong en oud met veel plezier en betrokkenheid basketbal speelt.

Basketball, de leukste sport die er is

Word lid van Vlijmscherp SVH! We hebben teams in alle leeftijdsklassen. Meedoen kan al vanaf 6 jaar. Probeer het gewoon. Doe twee keer kosteloos mee!

Word nu lid

Sponsoren

Volg ons op