VU-14 en VU-18: twee nieuwe meidenteams!

24 september 2023

Basketball een mannensport? No way! Wij zijn daarom ook heel erg trots om te melden dat we dit seizoen twee nieuwe meidenteams in competitie hebben: VU-14 en VU-18!

VU-14 is een combinatie van U12 en U14 meiden. Vorig seizoen was het door leeftijdsrestricties nog niet mogelijk om een volwaardig team te vormen. Dit seizoen gelukkig wel! Onder leiding van trainer/coach Marco gaan ze dit seizoen de eerste stappen zetten in een volwaardige VU-14 damescompetitie!

Het VU-18 team bestaat voor een deel uit ex-korfbalsters! Door het opheffen van hun korfbalvereniging hebben zij de overstap gemaakt van het gras naar de zaalvloer. Meiden uit U16 en U18 maken het team compleet. De dames hebben onder leiding van trainer/coach Ernst het afgelopen half jaar hard getraind om zich het basketball eigen te maken. En dat is prima gelukt!

Steeds meer dames gaan basketballen, het 3x3 dames team werd vorige maand Europees kampioen, we hebben sinds dit seizoen ook een dames recreantenteam: we kunnen rustig stellen dat het dames basketball steeds populairder wordt! Wij zijn er als club dan ook erg trots op dat wij op deze manier hieraan kunnen bijdragen.

Hadden we al verteld dat we trots waren? 😉

Lees dit artikel ook op Heusden.Nieuws!

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Basketball, de leukste sport die er is

Word lid van Vlijmscherp SVH! We hebben teams in alle leeftijdsklassen. Meedoen kan al vanaf 6 jaar. Probeer het gewoon. Doe twee keer kosteloos mee!

Word nu lid

Sponsoren

Volg ons op