Vriendjestoernooi 2023, een gezellige boel!

23 oktober 2023

Zondag 15 oktober in de vroege ochtend was het weer een gezellige boel in Sportcentrum die Heygrave!

Voor de 10e keer op rij organiseerde wij het Vriendjestoernooi waarbij de leden van de jongste teams hun vriendjes of vriendinnen mochten meenemen Tijdens deze gezellige zondagochtend kregen ze de basisbeginselen van het basketball uitgelegd en mochten ze daarna proberen deze zelf ook onder de knie te krijgen.

Rond de klok van 10uur begonnen 34 kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 aan een centrale warming up. Hierna werden er 5 groepen gemaakt en leerde de kinderen van diverse jeugdtrainers van Vlijmscherp SVH allerlei basis beginselen van het basketball zoals passen en vangen, een lay-up, dribbelen en een goed schot maken.

Er waren op leeftijd groepjes gemaakt zodat ieder kind, samen met zijn vriendjes op zijn/haar eigen niveau werd ingedeeld. Bij de jongste jeugd van 6 en 7 jaar werd bijvoorbeeld de baskets een stuk lager geplaatst zodat zij ook de ervaringen van het scoren konden opdoen.

Nadat alle 5 de groepen alle stations hadden gehad en er ook nog was genoten van een pauze met ranja en fruit was er natuurlijk nog tijd om wat wedstrijden te spelen waarbij het geleerde direct in de praktijk kon worden gebracht. Er werd hierbij op het scherpst van de snede gestreden.

Rond de klok van 1200uur was het toernooi ten einde en gingen alle kinderen weer moe en voldaan naar huis toe.

Mocht je een keer mee willen doen en een proeftraining doen kom dan op vrijdagavond naar Die Heygrave. Klik hier voor de trainingstijden!

Terug naar nieuwsoverzicht

Basketball, de leukste sport die er is

Word lid van Vlijmscherp SVH! We hebben teams in alle leeftijdsklassen. Meedoen kan al vanaf 6 jaar. Probeer het gewoon. Doe twee keer kosteloos mee!

Word nu lid

Sponsoren

Volg ons op