Spetterend Jeugdkamp bij Vlijmscherp SVH!

24 juni 2024

Op 22 en 23 juni vond het jaarlijkse jeugdkamp van basketbalclub Vlijmscherp SVH plaats in Sporthal Die Heygrave in Vlijmen. Het kamp stond ook dit jaar weer bol van sportiviteit, plezier en onvergetelijke momenten voor de jonge basketballers.

Zaterdagochtend rond 9.30 uur stormden de 32 deelnemers de sporthal binnen. Bepakt met luchtbedden, slaapzakken en alle andere spullen die nodig zijn voor een gezellige logeerpartij in de sporthal. Ze hadden er duidelijk veel zin in!

Nadat alles was opgeblazen en uitgepakt en alle ouders met veel lol waren uitgezwaaid, kon het kamp echt beginnen! De kampregels werden uitgelegd en iedereen kreeg een uniek kampshirt uitgereikt! Dit jaar in het teken van de legendarische nummer 24: Kobe Bryant!

Als eerste stond een stevige ochtendtraining op het programma onder leiding van de jeugdtrainers van Vlijmscherp SVH. De verrassing bij de kinderen was groot toen ineens Jito Kok en Thijs Beens de hal binnen kwamen lopen! Jito Kok en Thijs Beens zijn professionele basketballers die spelen bij Heroes Den Bosch en zeer bekend zijn bij de jonge basketballers! Thijs Beens is zelfs begonnen met basketballen bij Vlijmscherp SVH!

Na een leuk interview was het tijd voor de training! De jeugdleden waren onder de indruk van de vaardigheden van Jito en Thijs en genoten zichtbaar van de tips en tricks die zij kregen van deze topspelers. Na de training werden de kamp shirts nog unieker gemaakt met handtekeningen van Jito en Thijs!

Inmiddels waren er behoorlijk wat calorieën verbrand die nodig moesten worden aangevuld. In de kantine stond gelukkig een stevige lunch klaar om de energie weer op peil te brengen. En niet alleen voor de spieren, maar ook voor de kleine breintjes. Want na de lunch werd hun basketball kennis flink getest bij de Grote Basketball Quiz! Niemand had de maximale score van 26 punten, maar het winnende team kwam met 24 punten toch aardig dichtbij!

Na deze mentale inspanning stond de volgende activiteit alweer op het programma: zwemmen in Die Heygrave! Dat was, zoals altijd, een groot succes met veel gespetter en plezier in het water.

Na het zwemmen was er ruimte voor ontspanning en natuurlijk het diner! En wat smaakt er altijd extra lekker na het zwemmen? Juist: friet!

Intussen was de sporthal omgetoverd tot een lichtgevende arena! Het was tijd voor de verrassingsactiviteit: Glow in the dark basketball! Op twee velden konden de kinderen op een bijna magische manier basketballen. Het was een hele bijzondere ervaring die iedereen nog lang zal bijblijven.

De avond werd afgesloten met het kijken van een spannende film, waarna de kinderen moe maar voldaan hun slaapzakken in doken voor de overnachting. Inmiddels was de Nachtwacht gearriveerd om een oogje in het zeil te houden gedurende de nacht. Het werd een rustig nachtje.

De volgende ochtend werden de kinderen langzaam wakker. Na een gezamenlijk ontbijt en het opruimen van de spullen stond de laatste activiteit op het programma: levend stratego. Dit spannende spel zorgde voor een perfecte afsluiting van het kamp.

Inmiddels arriveerden de ouders om de kinderen weer mee naar huis te nemen. Onder luid applaus werden de deelnemers één voor één het veld opgeroepen zoals bij de echte professionals. En na het inpakken van alle spullen en het bedanken van alle vrijwilligers ging iedereen moe, maar zeker voldaan, weer richting huis.

Het jeugdkamp van Vlijmscherp SVH was een groot succes, dankzij de geweldige organisatie en de enthousiaste deelnemers. Het kamp bood een mooie mix van sport, plezier en teamgeest en was een perfecte afsluiting van het seizoen. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagd jeugdkamp!

We bedanken alle kinderen die hebben meegedaan, en natuurlijk de trainers, ouders, de nachtwacht, medewerkers Die Heygrave, gemeente Heusden en alle andere vrijwilligers die het jeugdkamp mede mogelijk hebben gemaakt.

HET WAS FANTASTISCH!

Terug naar nieuwsoverzicht

Basketball, de leukste sport die er is

Word lid van Vlijmscherp SVH! We hebben teams in alle leeftijdsklassen. Meedoen kan al vanaf 6 jaar. Probeer het gewoon. Doe twee keer kosteloos mee!

Word nu lid

Sponsoren

Volg ons op