Jeugdkamp 2023: warm en kei gezellig!

25 juni 2023

Een clinic van basketball legende Henk Pieterse, zwemmen in Die Heygrave, buikschuiven op de waterstormbaan, levend stratego spelen, samen pannenkoeken eten, leerzame trainingen, film kijken en met zijn allen overnachten in de sporthal: het jeugdkamp van Vlijmscherp SVH was weer helemaal te gek!

Zaterdagochtend rond half tien stonden maar liefst 40 kinderen aan de deur van de sporthal te popelen om naar binnen te gaan! Luchtbedden werden opgeblazen en de spullen werden uitgepakt. Nadat de kampregels waren uitgelegd kregen ze elk het unieke kampshirt voor dit jaar uitgereikt en kon het kamp beginnen.

De ochtend was helemaal gereserveerd voor een clinic van oud-basketball international Henk Pieterse. Henk Pieterse geeft al jaren leuke en leerzame clinics om kinderen weerbaar te maken tegen pesterijen. Met veel humor, muziek en leuke (basketball) activiteiten geeft ‘Ome’ Henk kinderen op unieke wijze de kans helemaal zichzelf te zijn, zowel individueel als in groepsverband. Er werd gezongen, er werd gedanst, veel gebasketbald en nog veel meer gelachen. Kortom: een fantastische ochtend!

Na deze sportieve en inspirerende ochtend moest er weer even wat energie getankt worden voor de rest van de middag. In de kantine stond een lekkere en gezonde lunch klaar. Toen de boterhammen en het fruit op waren, was het tijd voor de volgende activiteit: zwemmen!

Sportkleding werd ingewisseld voor zwembroeken en bikini’s en een paar minuten later lag het hele zwembad vol met kinderen. Onder toeziend oog van de badmeesters werd er gezwommen, gestoeid en bommetjes gemaakt van de duikplank. Lekker verkoelend, want het was best warm in de sporthal. Ondertussen werd in de tuin een grote stormbaan opgeblazen zodat de kinderen na het zwemmen nog lekker konden buikschuiven.

Na deze inspannende middag begonnen de buikjes alweer te rommelen. Dat kwam goed uit, want in de kantine stonden stapels pannenkoeken op hen te wachten. Even een lekker momentje van rust voor de kinderen én de leiding. Als toetje konden de kinderen hun basketball kennis testen bij de leuke Vlijmscherp SVH Quiz!

De avond was nog lang niet ten einde. Tijd voor de laatste training van de dag! En al begon de vermoeidheid hier en daar toe te slaan, er werd erg fanatiek getraind. In de kantine werd inmiddels alles klaar gezet voor de afsluiter van de dag: samen de leukste basketball film aller tijden kijken: Spacejam!

Zo kwam er een einde aan een gezellige eerste dag. In de sporthal werden de luchtbedden op zijn plek gelegd, de pyama’s aangetrokken en gingen één voor één alle oogjes dicht.

De zondagochtend begon al vroeg. Rond 7.00 uur stuiterden de ballen alweer door de sporthal en was iedereen wakker. De zaal werd netjes opgeruimd en na een stevig ontbijt was het tijd voor een spelletje. De sporthal was omgetoverd tot een groot speelveld voor levend stratego!

Met veel plezier werd er gespeeld in de warme hal, wat leidde tot heel veel rode hoofdjes. Tijd voor verkoeling dus! In de kantine konden de kinderen even chillen en genieten van een ijsje voor ze begonnen aan de allerlaatste training van de dag. En ook al waren de kinderen moe, er werd toch nog even lekker fanatiek getraind.

Inmiddels waren alle ouders gearriveerd. Tassen en luchtbedden werden weer ingeladen en na een kort dankwoord van Paul ging iedereen moe maar voldaan richting huis.

En zo kijken we terug op een zeer geslaagd jeugdkamp!

We bedanken alle kinderen die hebben meegedaan, en natuurlijk de trainers, ouders, de nachtwacht, medewerkers Die Heygrave, gemeente Heusden en alle andere vrijwilligers die het jeugdkamp mede mogelijk hebben gemaakt.

HET WAS TOP!

Volgend jaar weer!

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Basketball, de leukste sport die er is

Word lid van Vlijmscherp SVH! We hebben teams in alle leeftijdsklassen. Meedoen kan al vanaf 6 jaar. Probeer het gewoon. Doe twee keer kosteloos mee!

Word nu lid

Sponsoren

Volg ons op